Twitter će zaključati vaš nalog ukoliko promenite ime u Elon Musk


Twitter je razvio najnoviju strategiju za borbu protiv prevaranata kriptovalutama - automatsko zaključavanje naloga sa imenom Elon Musk. Za ponovno otključavanje računa moraćete Twitter-u da date svoj broj telefona te ispuniti test CAPTCHA.

Kao deo naše neprestane borbe protiv spama i zlonamerne aktivnosti na našoj stranici, počeli smo da testiramo nove metode za suočavanje sa nalozima koji koriste termine vezane uz spam kampanje, izjavila je portparolkinja Twitter-a za The Verge. Na pitanje koriste li iste mere za druga poznata imena kao i za Elona Muska, nije htela da komentariše.

Računarski pismeni lako prepoznaju prevarante koji koriste Muskovo ime, ali problem nastaje kada na njihove farse padne neko manje upoznat sa internetskom kulturom.

Tipično će lažni Muskovi računi komentarisati tvitove pravoga Elona Muska. Uglavnom će im poruke sadržati linkove koje obećavaju brzu zaradu u kriptovalutama, lagane investicije u nepostojeće kriptovalute i tako dalje.

Uzimajući u obzir eksponencijalni rast popularnosti kriptovaluta, nije čudno što Muskovi pratitelji padaju na takve prevare, naročito kada misle da im ih Musk lično preporučuje. Na prevaru su čak pale i neke novinske agencije koje su objavile tvitove prevaranata, misleći da su pravi.

Iz Twitter-a su izjavili da rade na novim rešenjima, ali da nažalost prevaranti za sada prave naloge brže nego što ih oni uspeju zaključati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.