Uberovi vozači odvezli 10 milijardi vožnji


Transportni servis Uber od svojih početaka 2010. godine raširio se širom sveta, uprkos velikim poteškoćama koje je imao (ili još uvek ima) čitavo to vreme zbog ljutih lokalnih taksi prevoznika, sudskih tužbi, nezakonitog korišćenja podataka korisnika, pa čak i nasilnog ponašanja nekih svojih vozača. Servis koji je izbegavao zakonsku regulativu propisanu za taksi službe tvrdnjom da nije taksi kompanija već aplikacija, pa je mogao znatno da snižava cene prevoza putnika, dao je veliki doprinos smanjenju cena usluga klasičnih taksi prevoznika, pa možemo reći da je za korisnike učinio dobru stvar.

Koliko se Uber brzo razvija svedoči podatak da su njegovi vozači nedavno probili brojku od 10 milijardi odvezenih vožnji širom sveta, što je dvostruko više u odnosu na godinu dana pre.

Kao što možemo videti sve taksi službe koje su postojale pre Ubera i dalje posluju, a cene usluga su prilično izjednačene, što govori o tome da je samo trebalo proteći malo vremena dok se strasti nisu stišale.

Uber u poslednje vreme puno ulaže u nove tehnologije jer svoje usluge jednog dana planira proširiti na autonomne i leteće taksije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.