Umesto zuba stiže rupa u ekranu


Već duže vreme na tržištu pametnih telefona vlada trend što tanjih ivica oko ekrana što je nateralo proizvođače da smisle rešenje za problem smeštaja prednje kamere i potrebnih senzora, a da istovremeno mobilni uređaj gotovo da i nema ivica.

Jedno od takvih rešenja je za mnoge korisnike zloglasni notch koji je prihvatila velika većina proizvođača pametnih telefona, dok je kineska kompanija Oppo na tržištu ponudila pametni telefon sa drugačijim rešenjem, selfie kamerom koja po potrebi izlazi ili se uvlači u samo kućište uređaja.

Prema glasinama koje stižu iz Južne Koreje (ETNews), Huawei čini se priprema svoje sopstveno rešenje koje se razlikuje od ova dva spomenuta. Kineska kompanija naime ima dizajnerski koncept koji predviđa manju rupu u samom ekranu u koju bi se onda smestila prednja kamera (rupa za kameru bi bila u potpunosti okružena ekranom, a senzori su smešteni u tankoj ivici na vrhu uređaja).

Takva zamisao međutim rađa ceo niz problema koji su vezani za prilagođavanje aplikacija takvoj vrsti ekrana. ETNews takođe u tom kontekstu spominje 6,39-inčni LCD ekran koji bi na tržište mogao stići već u poslednjem kvartalu ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.