WhatsApp ima nova pravila oko prosleđivanja poruka


WhatsApp je mobilna aplikacija za dopisivanje koju u svetu koristi oko milijardu i po ljudi, i kao takva posebno je moćna u brzom širenju informacija, ali nažalost i dezinformacija, lažnih vesti i bezrazložne panike. Ovaj poslednji trend posebno je izražen u Indiji i Mjanmaru, gde je zbog histeričnog prosleđivanja lažnih vesti putem ove aplikacije došlo i do javnih linčovanja i ubistava.

Kako bi pokušali da utuču na ovu pojavu, u WhatsApp-u (i njegovom vlasniku Facebook-u) su prvo pre nekoliko dana uveli novost u svoju aplikaciju – poruke, linkovi i ostali sadržaji koji se putem ove aplikacije prosleđuju kontaktima jasno su označeni kao "Forwarded". Prilamac takvih poruka tako su odmah obavešteni o tome da se ne radi o izvornom sadržaju već onom koji kruži od korisnika do korisnika, što bi trebalo da ih podstakne da preispitaju sadržaj takvih poruka.

Sada je iz WhatsApp-a najavljena dodatna promena pravila za "forvarduše". Umesto mogućnosti da se neka poruka odjednom prosledi na 250 i više kontakata i grupa, kako je to bilo do sada, ova aplikacija će po novome ograničavati taj broj na 20. Jednu poruku, dakle, neće biti moguće odjednom poslati na više od 20 razgovora sa kontaktima ili grupama.

Ovo ograničenje važiće u celom svetu, osim u Indiji, gde će taj limit biti postavljen na samo 5 razgovora, a linkovi na članke iz medija uz sebe neće imati ikonu za brzo prosleđivanje.

Ograničavanje masovnog prosleđivanja poruka trebao bi, smatraju u WhatsApp-u, da vrati toj aplikaciji njenu izvornu namenu – da bude aplikacija za privatno dopisivanje umesto za masovnu komunikaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.