YouTube radi sporije na Firefox-u i Edge-u


Mada je novi Polymer dizajn dodao puno poboljšanja popularnoj YouTube platformi za deljenje videa, istovremeno usporava rad browserima koji ne dolaze iz Google-a.

Ovaj problem otkrio je tehnički programski direktor Mozille Chris Peterson, koji je na Twitter-u napisao da tehnologija na kojoj se temelji Polymer koristi samo Google-ovom Chromeu, dok istovremeno usporava rad Firefox-a i Microsoft-ovog Edge-a.

"Na mojem laptopu učitavanje YouTube stranice je 5 puta sporije u Firefox-u i Edge-u nego u Chrome-u jer se YouTube-ov Polymer dizajn temelji na Shadow DOM v0 API-ju koji je jedino implementiran u Chrome", objašnjava Peterson.

Ukoliko koristite Firefox ili Edge za sada ne možete učiniti ništa, osim da potražite neki add-on "treće strane" koji će vratiti staru verziju YouTube-a. Peterson je u svoj post ubacio i link za add-on namenjen Firefoxu da se ne morate mučiti.



Google zasad nije komentarisao ovu tvrdnju Mozillinog stručnjaka, ali je lansirao novu verziju browsera Chrome 68, u kojem se sve HTTP web stranice označavaju kao "nebezbedne", kako bi podstakao njihove vlasnike da se prebace na HTTPS protokol.

Očito je da se Google malo razbahatio zbog velike dominacije svog browsera na tržištu, pa se uopšte ne želi truditi da mu aplikacije rade jednako dobro na konkurentskim browserima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.