Chrome će novom opcijom ''ubrzati ceo internet''


Google-ov pregledač internet stranica Chrome je najpopularniji browser na svetu koji koriste milioni korisnika, a ako ova kompanija uskoro predstavi novu opciju sa kojom trenutno eksperimentišu, broj korisnika mogao bi da se dodatno poveća. Reč je o opciji tzv. lenjeg učitavanja stranica zahvaljujući kojoj bi Google, kako su to komentarisali na New York Post.u, mogao da "ubrza ceo internet" – barem za osobe koje koriste Chrome.

Trenutno se pri otvaranju internet stranica učitava sav njihov sadržaj odjednom, sav tekst i sve slike, a sa potencijalnom implementacijom opcije koju ekipa iz Google-a testira odjednom bi se učitao samo sadržaj koji se trenutno prikazuje na ekranu, dok bi se ostatak sadržaja sa stranice prikazao skrolovanjem prema dole, čime bi se ubrzalo učitavanje stranica.

Google je tu opciju prvobitno dizajnirao za Chrome namenjen Android-u jer, osim što ubrzava vreme učitavanja stranice, štedi saobraćaj jer ne učitava ceo sadržaj, što je naročito važno mobilnim korisnicima koji su ograničeni količinom internet saobraćaja, a sada su je počeli da testiraju i na browseru za računare.

To nije nova tehnologija te su je neki developeri već implementirali na određenim internet stranicama, ali ako Google opciju omogući unutar samog web-browsera, to znači da bi se sve stranice trebale brže učitavati, a ne samo one na kojima su to developeri omogućili.

Treba napomenuti kako trenutno nema nikakvih informacija kada će i hoće li se uopšte ova opcija pojaviti u službenoj verziji Chrome-a, ali verujemo kako će se Google potruditi da svi korisnici njihovog pregledača internets stranica uskoro surfuju brže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.