Chrome dobio podršku za nativne Windows 10 notifikacije



Chrome je u najnovijoj stabilnoj verziji, brojčane oznake 68, dobio sasvim novi interfejs. Ali, osim samog izgleda prozora, tabova i ostalih grafičkih elemenata, u najnovijem se Chrome-u moguće poigrati i oblikom u kojem vam ovaj browser isporučuje notifikacije.

Od ranije je poznata inicijativa Microsoft-a da sve aplikacije unutar Windows-a 10 svoje notifikacije korisniku podastiru kroz tzv. Action Center (aktivira se klikom na pravokutni "oblačić" uz desnu ivicu Taskbara). Sada i Google-ov Chrome podržava ovaj oblik notifikacija – samo ga je, poput novog interfejsa, potrebno ručno uključiti.

Prebacivanje notifikacija iz prozora Chrome-a u Action Center vrši se tako što u adresnu traku Chrome-a upišemo chrome://flags, potražimo meni "Enable native notifications" te odaberemo "Enabled". Nakon toga sve web stranice, aplikacije i dodaci za Chrome kojima je to dozvoljeno počeće korisniku da svoja obaveštenja dostavljaju kao i ostali Windows programi – kroz jedinstveni Action Center.

Iz Google-a kažu kako će postupno svima automatski uključiti ovu opciju, s time da će je prvo dobiti oko polovine korisnika Chrome-a 68, da bi se testiralo kako reaguju na novi izgled notifikacija. Nakon toga kroz nekoliko nedelja će verovatno notifikacije svima biti "po defaultu" premeštene u Action Center.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.