Facebook priprema aplikaciju za online dating?


Online dating je vrlo popularan način povezivanja ljudi, koji se manifestuje kroz nekoliko popularnih platformi. Oni koji partnere traže preko interneta sada će na raspolaganju imati još jednu novu mrežu putem koje će moći sebi pronaći srodnu dušu. Radi se zapravo o novoj opciji Facebook-a, koju ova popularna društvena mreža uvodi s ciljem kako bi konkurisala već dobro razvijenim servisima te namene.

Facebook Dating je mreža unutar mreže putem koje će korisnici moći kvalitetnije upoznavati ljude u svojoj okolini. Facebook već duže vremena najavljuje kako će napraviti servis sa kojim će ući u online dating područije, a čini se kako je ova ideja sada blizu svoje realizacije. Još nije poznato da li će Facebook dating biti zapravo nova aplikacija ili će biti sastavni deo Facebook-a.

Uglavnom radi se o mreži unutar Facebook-a u koju će se korisnici moći uključiti svojom željom, a zatim će moći da komuniciraju sa drugim korisnicima koji su uključeni u tu istu mrežu. Neće biti nužno da drugim ljudima postanete prijatelji, ali će biti omogućena i ta opcija ako se neko baš želi sprijateljiti sa drugim ljudima.

Facebook Dating dobio je i svoju prvu beta verziju, koja se za sada testira u unutrašnjosti Facebook-a, odnosno testiraju je sami zaposleni Facebook-a. Zanimljivo, iako su primorani da testiraju ovaj novi servis, zaposlenima Facebook-a strogo je zabranjeno da izlaze na sastanke sa drugim kolegama s posla. Što se tiče funkcionalnosti koje će ovaj servis imati, radi se o klasičnom setu usluga koje nude i druge takve mreže.

Pre svega korisnik će izraditi profil u kojem će definisati svoje interese i ono što traži od druge osobe koju želi da upozna. Zahvaljujući odabiru lokacije korisnici se mogu fokusirati samo na određenu regiju, tj. mogu tražiti potencijalne partnere sa nekog područija. Još nije poznato kada će ovaj novi servis biti lansiran, ali činjenica je da se Facebook jako trudi da poveća bezbednost kako bi u potpunosti zaštitio lične podatke svojih korisnika, što bi moglo potrajati još neko vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.