Facebook Watch od sada dostupan u celom svetu


Usluga Facebook Watch koja je prošle godine lansirana u SAD-u od juče je, objavljeno je iz ove društvene mreže, postala dostupna korisnicima u celom svetu. Integrisana u društvenu mrežu i njene mobilne aplikacije, ova video platforma omogućava pretraživanje i gledanje video sadržaja, deljenje istoga, ali i pristup originalnim video sadržajima koji se mogu pronaći samo na tom mestu.

Osim uživanja u video zapisima, očekivano, Facebook Watch ima i društvenu komponentu pa se oko svakog videa može pokrenuti rasprava, a gledaoci će moći međusobno da razmenjuju svoja iskustva s raznim sadržajima te kontaktirati sa njihovim autorima, stvarati playliste, te raditi sve ostalo na što su navikli na konkurentskim video servisima.

Eksperimentalno korišćenje u SAD-u je privuklo preko 50 miliona korisnika, a tokom godine vreme provedeno uz gledanje videa na ovoj je platformi poraslo za čak 14 puta, kažu iz Facebook-a. Stoga i smatraju kako je došlo vreme da se ovo mesto, namenjeno isključivo video sadržaju, učini dostupnim gledaocima iz celog sveta.

Za pristup Facebook Watch-u u mobilnim aplikacijama će biti dodana posebna ikona, na desktopu će se link nalaziti u levom stupcu među ostalim prečicama (za evente, grupe, stranice, itd…), dok će usluga biti dostupna i na aplikacijama na Smart TV-ima, Apple TV-u, Xbox-u i svim ostalim mestima koja se i inače povezuju sa Facebook-om.

U trenutku pisanja ovog teksta Facebook Watch još nije bio vidljiv u Hrvatskoj, ali vjerojatno će se vremenom pojaviti i unutar naših aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.