Fortnite za Android definitivno neće u Play Store, evo i zašto


Kako se i nagađalo, mega popularni gaming naslov Fortnite, uskoro stiže na Android ali ne i u Play Store. Igrica će se preuzimati sa kompanijine web stranice u obliku apk paketa. Google-u se to nimalo ne sviđa. Evo i zašto.

Tim Sweeney izvršni direktor Epic Games-a potvrdio je portalu The Verge da nemaju nameru da Fortnite plasiraju kroz Play Store pa su se mnogi zbog digli na zadnje noge, a pogotovo ekipa iz Google-a zbog te odluke ne može biti nikako srećna.

Epic Games je Fortnite do sada plasirao na svim mogućim platformama osim na Android-u, a na iOS-u su samo u prva tri nedelje distribucije zaradili 15 miliona dolara. Sad kad Fortnite napokon kuca na vrata Android-a svi s nestrpljenjem iščekuju kad će napokon ovu mega popularnu igricu zaigrati na svojim Android uređajima.

Samsung je namirisao korist pa su za početak sa Epic Games-om dogovorili ekskluzivu pa će navodno prvo vreme, a priča se i o nekoliko meseci Fortnite biti moguće igrati samo na Galaxy-u Note9, a verovatno i drugim high-end telefonima iz Samsung-a.

Odluku da Fortnite ne plasiraju u Play Store, Sweeney objašnjava željom da ostvare direktnu komunikaciju sa svojim korisnicima, bez posrednika. To donekle i drži vodu ali osnovni je zapravo razlog onaj finansijski, koji Google toliko i peče.

Naime, Google od svake igrice i transakcije u Google Playu uzima 30%, a budući da Fortnite profit donosi kroz kupovine unutar same igre, reč je o velikom novcu.

Epic Games bi isto napravio i za iOS verziju igrice da je mogao ali znamo da instalacija aplikacija na iOS ide samo na jedan način, a vodi kroz App Store.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.