iPhone X Plus će dobiti vodoravni prikaz sadržaja kao na iPad-u


Još od početka ove godine Internet je bio preplavljen informacijama o sledećoj generaciji iPhone-a. Tako je postalo opće poznato da će Apple u septembru svetu predstaviti čak tri nova iPhone-a. Prema do sada dostupnim informacijama, najmanji će imati ekran dijagonale 5,8, srednji 6,1, a najveći – 6,5 inča.

Upravo ovaj poslednji bi trebao da dobije jednu zanimljivu funkcionalnost, do sada viđanu samo na iPad-u. Naime, ako je verovati informacijama, odnosno screenshotovima koji dolaze iz iOS 12 beta emulatora, 6,5-inčni iPhone (verovatno po nazivom iPhone X Plus) bi trebao da dobije vodoravni prikaz interfejsa sličan onome na iPad-u, čime bi se iskoristivost relativno velike ekranske površine podigao na viši nivo.

I dok ostali uređaji, kad ih zarotirate, prikažu praktično isti, ali izduženi sadržaj kao u vertikalnom načinu, 6,5-ičnni iPhone će dobiti dvostruki prikaz. Na primer, aplikacija za poruke će sa strane pokazivati listu konverzacija, baš kao na iPad-u, a na desnoj strani sadržaj poruke, dok će npr. Kalendar na levoj strani prikazati i mesečni pregled.

Naravno, ovo je samo jedna od novosti koje će doneti najveći iPhone ikad, tako da s nestrpljenjem očekujemo njegovo službeno predstavljanje da upoznamo i ostale.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.