Nokiji 500 miliona evra iz EU za razvoj 5G mreže


Evropska investiciona banka potpisala je u okviru Plana ulaganja za Evropu ugovor o kreditiranju vredan 500 miliona evra sa finskim telekomunikacionim preduzećem Nokia. Nokia će zahvaljujući tom kreditu ubrzati istraživanje i razvoj tehnologije 5G, nove generacije mobilnih telekomunikacija.

Garanciju za kredit daje Evropski fond za strateška ulaganja (EFSU), središnji element Plana ulaganja za Evropu. Tehnologija 5G trebala bi korisnicima da ponudi veće brzine, visok stepen povezivosti, desetogodišnji autonomni rad senzora te izuzetno responzivne i pouzdane mreže.

"Da bi Evropa mogla u potpunosti da prihvati nove tehnologije i iskoristiti njihove prednosti, potrebna su kontinuirana ulaganja. Plan ulaganja u tome može odigrati ključnu ulogu. Izuzetno mi je drago što ćemo na temelju potpisanog ugovora Planom ulaganja podupreti Nokijina istraživanja i razvoj u više evropskih zemalja te unaprediti razvoj tehnologije 5G", rekao je potpredsednik Nokije zadužen za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.