Novi iPhone bi mogao da dođe sa podrškom za - Pencil


Još uvek nam je sveže sećanje na Jobsovu prezentaciju prvog iPhone-a, na kojoj se žestoko okomio na styluse, sugeriravši kako je nepotreban i zastareo koncept upravljanja smartfonom. Za one koji ne znaju, stylus je bio službeni naziv za olovke koje su koristili pametni i oni malo manje pametni uređaji pre desetak i više godina, da bi dolaskom iPhone-a i kasnijim preuzimanjem istog koncepta upravljanja interfejsom od strane proizvođača Android-a, stylus polako utonuo u zaborav.

Jedino je Samsung uspeo da zadrži koncept stylusa, i tu svojoj vrlo popularnoj Note seriji pametnih telefona, ali mu je dao sopstveno ime – S Pen. Tokom godina Note je bio jedini ozbiljan proizvod koji je uspešno implementirao stylus, da bi se pre par godina i Apple "vratio korenima", predstavivši Apple Pencil. I dok se Steve Jobs okretao u grobu, Pencil je zaživeo na Apple-ovim iPadim-a, gde svakako ima više smisla nego na manjim ekranima, ali ako se najnovije glasine pokažu kao tačne, uskoro bismo ga mogli videti i na - iPhoneu.

TrendForce javlja da u modelima iPhone-a sa OLED ekranima za 2018. godinu, dakle za 5,8 i 6,5-inčni, Apple namerava da uvede podršku za Pencil, ali problem je što je Apple-ova olovka prilično velika, dakle ne stane u kućište, a to znači da će se verovatno morati kupovati (i čuvati) odvojeno.

Naravno, ove informacije treba uzeti s dobrom dozom rezerve jer se radi o pukim glasinama, ali isto tako smo videli da se one velikim delom slučajeva pokažu kao tačne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.