Online kursevi hakovanja


Cyber kriminalci koriste Telegram, aplikaciju za šifrovanu komunikaciju, kako bi držali online kuseve za hakovanje, veruje agencija za procenu rizika Digital Shadows.

Ruski kriminalci već neko vreme preko interneta drže predavanja o tome kako opljačkati korisnike i bankarski sektor. Digital Shadows tvrdi da se u poslednjih 12 meseci takvi kursevi sve više reklamiraju na Telegram-u. Besplatni promo video materijali navode korisnike na kupovinu kursa o hakovanju, kloniranju bankovnih kartica, socijalnom inženjeringu, kreiranju botneta i iskorišćavanju ranjivosti. Osim predavanja, održavaju se i webinari, a ne nedostaje ni materijala za čitanje iz kojih polaznici mogu učiti.

Na primer, cena kursa University of Cybersecurity and Anonymity kojeg instruktor reklamira na promo videu iznosi 1.100 američkih dolara u bitcoinima, a nudi četiri online kursa, tri instruktora za vežbu te 70 jedinstvenih predavanja u više od 40 dana.

"Razvoj online kursa o cyber kriminalu zabrinjavajući je trend za organizacije, ali i za privatne korisnike, jer sve više amatera lako dolazi do osnovnih znanja iz tog područija. S druge strane, zahvaljujući ovim kursevima imamo uvid u metode koje se koriste za napad na pojedince i poslovni sektor, i možemo se bolje obraniti" zaključuju bezbednosni stručnjaci.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.