Osim investitora i posetioci polako okreću leđa Facebook-u


Godina u kojoj je Mark Zuckerberg sam sebi zadao "domaći zadatak" da popravi Facebook pokazala se poprilično izazovnom, i sasvim je jasno kako se na tom polju ima šta popravljati. Skandali s privatnim podacima pokrenuli su lavinu nezadovoljstva, pa su poslednji finansijski rezultati pokazali da je rast Facebook-a kao platforme usporen – što je dovelo do drastičnog pada cene njegove deonice.

Međutim, nisu investitori jedini kojima se ne sviđa Facebook kakav je danas. Čini se kako i posetioci sve manje posećuju ovu društvenu mrežu, bez obzira što im broj i dalje, doduše usporeno, raste. Prema podacima servisa za praćenje posećenosti web stranica SimilarWeb Facebook i prema tom pokazatelju gubi poverenje korisnika.

U SAD-u je, naime, Google daleko najposećenija stranica dok je Facebook već duže vreme na drugom mestu. Ali, tokom poslednjih meseci, pa čak i više od godinu dana, posete Facebook-u padaju, da bi se u julu ove godine gotovo poklopile s brojem poseta treće rangiranom YouTube-u. Nastavi li se ovakav trend Facebook bi ubrzo mogao i službeno da padne na treće mesto.



U kompaniji se oko toga možda i neće toliko zabrinuti jer im korišćenje mobilnih aplikacija, pogotovo Messenger-a i Instagram-a, ne beleži pad, ali je ovaj preokret još jedan pokazatelj da Facebook, pogotovo kao desktop društvena mreža, polako ali sigurno gubi privlačnost.

Inače, prema SimilarWeb-u Amazon se plasirao na četvrto mesto najposećenijih stranica u SAD-u tek nedavno pretekavši već gotovo pa zaboravljeni Yahoo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.