Ručno izrađeni prototip prvog iPhone-a se prodaje na eBay-u


Na eBay-u se ovih dana pojavio prototip prve generacije iPhone-a, jedan od najređih primeraka ovog telefona ikada. Prodavac iz Oregona koji ga je stavio na aukciju navodi kako uređaj "vrti" vrlo ranu verziju iOS-a (zanimljivo, nazvanu OS X 1.1.3) izrađenu tek za potrebe testiranja mogućnosti samog telefona, te njegovih senzora, ekrana, baterije i antena. Uređaj ima oznaku prototipa 1.1.1, proizveden je 2006. godine i navodno nije reč o lažnjaku.

Prodavac dodatno u opisu ovog retkog primerka navodi da je isti ručno izrađen u Apple-ovom sedištu u Cupertinu, u sklopu tajnog projekta kodnog naziva "Project Purple", u vreme kada još niko nije znao na čemu Jobs i ekipa rade.



Prototip je, naravno, namenjen kolekcionarima. Licitirana cena dostigla je 36.100 američkih dolara, ali je u ovom trenutku iz nekog razloga aukcija uklonjena.

Trenutni vlasnik ovog raritetnog primerka iPhone-a navodi da je isti već bio na prodaju 2015. godine kada je, takođe na eBay-u, postigao cenu od čak 61.100 dolara. Ali, ta je aukcija bila prekinuta i uređaj je prodat privatnim kanalima po ceni od tek 8.000 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.