Samsung slavi Galaxy Note seriju infografikom - Note 7 izbrisan iz istorije


Samsung-ov Galaxy Note9 je i službeno krenuo u prodaju, a test primerak ovih dana bi trebao da stigne kod nas. Istoriju impresivne Galaxy Note serije pametnih telefona, Samsung je obeležio infografikom na kojoj nećete naći ni traga Galaxy-u Note7 i ne samo njemu.

Da je Galaxy Note već godinama najbolji smartphone za poslovne power korisnike nema nikakve nedoumice. Spoj velikog ekrana, najmoćnijeg hardvera, jake baterije, vrhunskih kamera i u na kraju najbolje digitalne olovke na svetu, kombinacija je za uspeh.

Originalni, prvi Galaxy Note svetlo dana ugledao je 2011. i imao je 5.3” ekran rezolucije 800 x 1280. U to je doba to bio gigantski telefon, a S Pen olovka bila je čudo iako u poređenju sa današnjim S Pen-om, tek obična čačkalica za nabadanje po ekranu.

Usledio je Note 2 sa 5.5-inčnim ekranom i verovali ili ne, nižom rezolucijom od svojeg prethodnika.

Galaxy Note 3 je dodatno povećao ekran na 5.7 inča i rezoluciju podigao na FullHD. Galaxy Note 4 doneo je čitač otisaka, i senzor otkucaja srca na leđima, a ujedno je i prvi sa Quad HD rezolucijom ekrana.

Galaxy Note Edge bio je prvi Note sa zaobljenim ekranom sa jedne strane. Galaxy Note 5 na ove prostore nije ni stigao.

Preskočen je Note 6 pa je jasno zašto da ga na ovoj infografici nema, a nema ni Galaxy-a Note7, koji je hteli to u Samsung-u ili ne, najpoznatiji Galaxy Note. Za one koji se ne sećaju ili se tad još nisu rodili, Note7 je onaj Note koji je voleo vatru i eksplozije, povlačen je sa tržišta dvaput i sada kao što vidimo naguran pod tepih. Neverovatno ali je istina da u svetu još uvijek ima onih koji koriste opasni Note7 iako je Samsung učinio sve što je mogao kako bi ih sve pokupio i uništio.

Prošlogodišnji Galaxy Note8 imao je ne baš jednostavan zadatak, vratiti ugled i poverenje u Note seriju, ali je taj posao odradio više no solidno.

Upravo zbog njega i Galaxy Note9 ove godine beleži jači interes u pretprodaji od Galaxy-a S9 i S9+. Note9 na dnu je ove infografike, a Samsung veliča njegovu bateriju, kamere, obilje memorijskog prostora i vrhunske kamere.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.