Službeno predstavljen Android 9 Pie


Nešto ranije nego što smo očekivali, Google je juče objavio službeno ime svog operativnog sistema – Android 9 Pie. Tako su se ispunila očekivanja onih koji su prognozirali jednostavno ime, a juče je ujedno stigla i konačna verzija ovog OS-a za Google-ove Pixel-e.

Android 9.0 Pie sadrži uglavnom sve stavke koje su do sada bile dostupne kroz Developer Preview verzije, ali nedostajaće neki detalji o kojima je bilo reči na nedavno održanom Google-ovom I/O eventu. Radi se o Digital Wellbeing funkcionalnosti, koja neće sadržati Dashboard i "wind down", već će ih doneti kao beta program za Pixel modele. Konačna verzija Digital Wellbeinga stiže na jesen, kada Pita bude dostupna i za Android One uređaje.

Nakon što stigne na Pixele, Android 9 Pie bi trebao da stigne i na određene modele drugih proizvođača, odnosno onih koji su učestvovali u ranom beta programu, a to su: Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, Oneplus i Essential. Prema rečima Google-ovih inženjera, Pie bi na ove uređaje postupno trebao da stigne do kraja jeseni, što je prilično rastegljiv pojam.

Ono što možemo očekivati je da neki novi uređaji odmah dođu sa novim Android-om, a to je Sony Xperia XZ3, koji bi svetlo dana trebao ugledati na IFA sajmu u Berlinu, kao npr. i Huawei Mate 20 koji navodno stiže u oktobru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.