U Francuskoj zabranili telefone za sve učenike osnovnih škola


Na inicijativu predsednika Emmanuela Macrona, koji je ovu najavu prvi puta spominjao još u svojoj predizbornoj kampanji, od sledećeg meseca će u svim francuskim osnovnim školama učenicima biti zabranjeno korišćenje mobilnih telefona. Ovaj potez je najavljen još krajem prošle godine, da bi sada bio i službeno donet zakon kojim se propisuje upotreba telefona u obrazovnim institucijama.

Učenici uzrasta do 15 godina tako neće smeti u školi da koriste niti jedan uređaj spojen na Internet, poput pametnih telefona ili tableta – moraće ga ili ostaviti kod kuće ili potpuno isključiti dok su u školi. Zabrana se ne odnosi ne srednje škole, njima je ostavljeno na odabir žele li svojim učenicima da dozvole ili ne korišćenje elektronskih uređaja.

Zakon stupa na snagu u septembru, prvim danom nove školske godine. Osim korišćenja telefona za vreme nastave, učenicima osnovnih škola biće zabranjeno koristiti ih i za vreme odmora, tj. za celo vreme dok borave u školi. Oni koji odluče da ponesu telefone sa sobom, moraće ih na početku dana predati učitelju, te će ih moći ponovno preuzeti tek nakon nastave.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.