Uživo iz Microsoftovog podvodnog data centra


Početkom juna, u sklopu projekta Natick Microsoft u more severno od Škotske potopio rezervoar sa 12 serverskih rackova. Ovaj data centar u svojih ukupno 864 servera skladišti i do 27,6 petabajta podataka i sasvim dobro to čini iako se nalazi na morskome dnu.

Ali, da ne ostane sve samo na tehnologiji koja se nalazi unutar zatvorenoga cilindra, Microsoft je na njega sa spoljne strane dodao i dve video kamere. Njihova je funkcija da snimaju ovaj data centar kako bi tim zadužen za njegovo "zdravlje" mogao pratiti uticaj okoline na kućište kao i zbivanja u njegovoj okolini. A to u velikom delu uključuje kretanje raznih riba oko data centra, što nije prizor na koji smo baš navikli.

Kako bi ceo projekt približio javnosti, Microsoft je na stranice projekta postavio i dva live feeda – pa snimke sa spomenutih podvodnih kamera na data centru možete na ovom mestu gledati uživo. Gledaoci live streama sa dna mora moći će tako da gledaju kakve sve ribe posećuju ovaj data centar, ali i prate kako ga polako nagriza rđa – i usput se malo, barem vitualno, rashladiti u ove vruće dane.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.