WhatsApp od novembra više vam neće trošiti prostor na Google Drive-u


Početkom oktobra 2015. godine WhatsApp je konačno dobio podršku za pravi backup podataka. Podsetimo, te godine je omogućena automatizovana izrada backupa koji se skladišti na Google Drive.

Nova mogućnost se ubrzo pokazala kao mač sa dve oštrice. Naime, korisnici koji razmenjuju veću količinu multimedijalnih datoteka, tipa video zapisa, a koji su u podešavanjima aplikacije uključili opciju backupa i takvih datoteka dosta brzo su počeli da gube slobodni prostor na Google Drive-u. Da bi tome stali na kraj korisnici su imali dve mogućnosti – isključiti video zapise iz bezbednosnih kopija ili kupiti veću količinu prostora na Google Drive-u.

Sada stiže vest kako će Google od sredine novembra, tačnije od 12. novembra 2018. godine svim korisnicima WhatsApp-a omogućiti besplatan backup na Google Drive. Tačnije, od tog datuma Google vam više neće umanjivati slobodni prostor na Google Drive za količinu kreiranog backupa.

Ali, ima jedna mala kvaka 22 – sve bezbednosne kopije koje nisu ažurirane više od jedne godine biće automatski obrisane sa Google Drive-a. Da bi izbegli ovakav scenario Google savetuje da prije 12. novembra sami napravite bezbednosnu kopiju svojih podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.