Xiaomi predstavio Pocophone F1 - najjeftiniji flagship ikad


Xiaomi je juče službeno predstavio svoj novi telefon – Pocophone F1. Ovaj telefon najavljivan je i kao najjeftiniji telefon sa Snapdragon-om 845 koji će se naći na tržištu.

Pocophone F1 je stigao sa 6,18-inčni ekranom rezolucije 2.246 x 1.080 px. Kao što je vidljivo na priloženim fotografijama ni ovaj mobitel nije zaobišao trend urezanog ekrana. Urez je iskorišćen za smeštanje prednje selfie kamere i infracrvenog senzora koji se koristi za prepoznavanje lica prilikom otključavanja uređaja pomoću funkcije Face Unlock.

Uređaj pokreće Snapdragon 845 dok je grafički deo posla povjeren grafičkom čipu Adreno 630. Od pregrejavanja tokom gaminga štiti ga LiquidCool tehnologija. Zavisno od modela, Pocophone F1 ima 6 GB ili 8 GB RAM-a te 64 GB, 128 GB i 256 GB interne memorije.



Kao i većina modernih telefona iz 2018. godine tako i ovaj ima ukupno tri kamere – dve zadnje (12 MP + 5 MP) te jednu prednju (20 MP). Uređaj potrebnom energijom za rad napaja baterija kapaciteta 4.000 mAh. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja baterije (18 W Quick Charge 3.0).

Xiaomi je sa gornje i donje strane postavio po jedan zvučnik (stereo). Na gornjoj strani kućišta proizvođač je našao mesta i za 3,5-milimetarski audio port. Kućište uređaja može biti u tri različite boje – Graphite Black, Steel Blue i Rosso Red. Postoji i četvrta opcija – Armored Edition (8 GB/256 GB) kod koje je zadnja strana kućišta presvučena kevlarom.



Softversku stranu uređaja čini naravno Android platforma, tačnije MIUI 9.6 koji se temelji na Android-u 8.1 Oreo. Xiaomi je odmah najavio kako već za sledeći mesec planiraju nadogradnju na MIUI 10.

Što se cena tiče one se kreću od 300 USD do 415 USD za standardne modele. Armored model je 15-tak dolara skuplji (430 USD). Cene za evropsko tržište biće objavljene 27. avgusta. Prva online prodaja planirana je za 29. avgusta putem internet stranica mi.com i flipkart.com.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.