Ako imate 1000 dolara za novi iPhone, imate još 9 za adapter za slušalice


Sad kad se prašina malo slegla, vreme je za nova saznanja, u vidu nekih novih detalja o novoj generaciji iPhone-a. S obzirom da prodaja počinje uskoro, tačnije 28. septembra, vreme je da saznate i jednu neprijatnu novost. Naime, najnoviji iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR u prodajnom pakovanju neće sadržati adapter za slušalice, kao što je slučaj bio do sada.

Naime, 3,5 mm audio jack na Apple-ovim smartfonima već neko vreme ne postoji, a nakon Apple-a, brzinski su ga počeli izbacivati i drugi proizvođači. Najnoviji takav primer je OnePlus, koji se još prilikom predstavljanja zadnjeg modela hvalio time kako ga ostavlja.

E sad, ludilo oko ovog jacka je Apple-ovim izbacivanjem adaptera iz kutije dobilo novu dimenziju. Naime, spomenuti komadić kabla u SAD košta 9 dolara, što će vlasnici novih iPhone-a, ukoliko žele nastaviti da koriste svoje 3,5 mm slušalice, morati kupiti.

Dakle, prema Apple-ovim kalkulacijama, vlasnici novih iPhone-a, koji će svoje uređaje plaćati između 750 i 1450 dolara, ne zaslužuju adapter vredan 9 dolara, što je u stvari maloprodajna cena. U proizvodnji, posebno ovoliko masivnoj, trošak je daleko manji.

U Apple-u su verovatno procenili da ako imate hiljadu dolara za novi iPhone, imate i za njihove nove slušalice sa Lightning jackom, a ako koristite neke druge sa univerzalnim 3,5 mm standardom, imate valjda i 9 dolara za adapter.

Apple je inače najvrednija tehnološka kompanija na svetu, s tržišnom kapitalizacijom od preko bilion dolara. Jasno, da je delila adaptere šakom i kapom, verovatno nikad ne bi postigla ovoliki uspeh.

Treba li uopšte spominjati da Apple svoje skupe smartfone ne prodaje u paketu sa brzim punjačima...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.