Amazon planira da otvori tri hiljade prodavnica bez kasa u naredne tri godine


Amazon Go, prodavnica bez kasa, po prvi je puta otvorena za javnost u američkom Seattleu početkom ove godine.

Ovaj se koncept očito pokazao kao dobar, jer sada Bloomberg saznaje kako kompanija Jeffa Bezosa planira da u naredne tri godine, do 2021. godine, u SAD-u otvori čak do tri hiljade ovakvih prodavnica. Osnovna ideja koja stoji iza ove Amazon-ove inicijative jeste da eliminiše gužve u vreme kada ljudi idu na ručak, iziđu sa posla i traže brzi način da se domognu nekog jela "s nogu".

Oni upućeni u planove unutar Amazon-a kažu kako u kompaniji još važu oko toga trebaju li prodavnice bez kasa da budu supermarketi koji će nuditi i gotovu hranu, ili će se orijentisati samo na male markete u kojima će biti moguće kupiti tek užinu i piće.

Kako god, vest o planovima Amazon-a za ekspanziju na ovom područiju pogurala je cenu njegove deonice na gore, dok su istovremeno pale deonice direktnih konkurenata Walmart, Target i Kroger, inače "starosedilaca" na tržištu maloprodaje u SAD-u. Osim ovih lanaca, Amazon Go prodavnice bi, orijentisanjem na prodaju gotove hrane, napao i lance 7-Eleven, Subway, i Pret a Manger, takođe čest izbor onih koji u pauzi na poslu traže brzi zalogaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.