Apple je prećutao, a Geekbench otkrio koliko RAM-a imaju novi iPhone modeli


Apple je ove nedelje predstavio ovogodišnje iPhone modele - XS, XS Max i XR. Prema ustaljenoj praksi ni ove godine nije bilo govora koliko dotični imaju RAM-a pa su se za taj podataka morali pobrinuti drugi izvori, tačnije Geekbench.

GeekBench je na svojim internet stranicama izlistao dva modela - iPhone11,8 što je naziv za iPhone XR te iPhone 11,6 što je pak naziv za iPhone XS Max. Snažniji modeli – XS i XS Max dobili su 1 GB RAM-a više u odnosu na svog prethodnika iPhone X pa imaju ukupno 4 GB RAM-a. Najslabiji ovogodišnji model – iPhone XR ostao je na količini RAM-a od 3 GB koliko je imao i iPhone X.

GeekBench nije otkrio samo količinu RAM-a, već i performanse ovogodišnjih modela. iPhone XR u Single-Core testovima osvojio je 4.754 bodova, a u Multi-Core testovima 9.367 bodova. Ugradnja dodatnog gigabajt memorije pokazao se kao pun pogodak na modelima XS i XS Max budući da im je Geekbench u Single-Core testovima dodelio 4.808, a u Multi-Core testovima čak 11.507 bodova.

Kao što je vidljivo, novi iPhone-i su ove rezultate postigli pomoću novog A12 Bionic čipa i na iOS-u 12. Podsetimo, iOS 12 još nije dostupan za preuzimanje, ali će biti uskoro - od 17. septembra. Od nove verzije iOS-a koristi bi trebali da imaju i vlasnici starijih iPhonea, jer se Apple ovog puta više bazirao na fluidnost OS-a, a manje na nove mogućnosti.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.