Apple predstavio iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR


Skladno očekivanjima i informacija koje su stizale iz podzemlja, Apple je danas predstavio tri nova iPhone.a. Nedavne glasine su bile prilično precizne i po pitanju imena, pa smo tako već znali da stižu: iPhone XS i iPhone XS Max. Oba modela dizajnom odgovaraju prošlogodišnjem top modelu iPhone X, a glavna na prvi pogled vidljiva razlika među njima je dijagonala zaslona, a posledično tome i veličina kućišta.

iPhone XS je direktni naslednik prošlogodišnjeg iPhone-a X. Dolazi sa 5,8-inčnim AMOLED ekranom rezolucije 2435 x 1125 px (458 ppi) i prema rečima Tima Cocka, to je najnapredniji iPhone ikad izrađen. Za njegov ekran, u Appleu kažu da je najizdržljiviji u industriji.



iPhone XS Max je najveći iPhone ikada. Tehnički je isti kao iPhone XS, ali njegov ekran ima dijagonalu od čak 6,5 inča i rezolucije 2688 x 1242 px (458 ppi).

Oba ekrana donose HDR, Dolby Vision i HDR 10 i 120 Hz frekvenciju.

Oba uređaja pokretana su novim Apple-ovim A12 Bionic procesorom koji radi u 7nm procesu, kao nedavno predstavljeni Huawei Kirin 980. Prema rečima Apple-ovih inženjera, novi procesor je 50% brži od prethodnika. Sadrži četiri osnovna procesorska jezgre, 6-jezgreni GPU i sada već obvezni Neural Engine, zadužen za veštačku inteligenciju.



A12 Bionic omogućava i bolje rezultate u procesuiranju podataka kamere, što će dodatno poboljšati fotografiju u lošijim uslovima osvetljenja, a posebno kod snimanja 60 fps videa. Za razliku od prethodnika, A11, koji je bio u stanju izvršavati 600 milijardi operacija u sekundi, A12 Bionic ide čak do brojke od 5 biliona.

Kamera iPhone-a XS donosi 12 MP širokougaonu i 12 MP telefoto kameru, dok se napred smestila 7 MP selfie kamera. Naravno, tu je Neural Engine koji pomaže pri detekciji detalja i scena, a tzv. Smart HDR donosi mogućnost inteligentnog određivanja dinamičkog raspona okidajući više različitih fotografija sa različitim parametrima, kao npr. dužinom ekspozicije, koje kasnije ujedini u jednu – najbolju moguću fotografiju dobijenu ovom kamerom. Glavna uloga Smart HDR-a je izvlačenje maksimuma iz hardverskih mogućnosti kamere, leće, softvera i procesora.

I da, iPhone XS/Max napokon donosi snimanje stereo audija na videu.



Oba uređaja dolaze i u Dual SIM verzijama, namenjenim uglavnom azijskom, možda najviše kineskom tržištu, a podržavaju brzine do 1 Gbps u LTE Advanced mrežama.



Što se trajanja baterije tiče, iPhone XS, prema Apple-u, donosi do 30 mintuta dužu autonomiju od prethodnika, a iPhone XS Max još dodatnih sat vremena. Kao i uvek, za konkretne brojeve o kapacitetu, moraćemo da pričekamo koji dan.



Na istom eventu, Apple je predstavio i 6,1-inčni iPhone Xr, o kojem se također nagađalo. Ovaj model je nešto jeftiniji i osim crne i bele, dolazi u živopisnim bojama kućišta (plavoj i crvenoj), jednako vodootpornog kao i skuplja dva modela. Ekran dolazi u rezoluciji 1,792 x 828 px,a Apple ga zove Liquid Retina. Unutar ovog uređaja također kuca novi A12 Bionic procesor, ali je kamera samo jedna, i to širokougaona sa 12 megapiksela.

Cena iPhone-a Xr (64 GB) u SAD kreće od 749 dolara, a u ponudi će biti i varijante sa 128 i 256 GB verzijama. iPhone XS započinje sa 999, a iPhone XS Max 1099 dolara, s napomenom da će biti dostupni i u 512 GB verziji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    iPhone XS Max kao tablet hahha


  2. Анониман kaže,

    Jesam li jedini kome nedostaje obican iPhone, naslednik osmice?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.