Apple zvanično preuzeo Shazam i sada uklanjaju reklame


Kako je poznato Apple je bio u procesu preuzimanja popularne aplikacije za prepoznavanje pesama Shazam, koji je sad konačno i službeno završen.

Apple je preuzimanje Shazam-a najavio još u decembru, za preuzimanje aplikacije i pripadajućeg Shazam-ovog developerskog tima kompanija iz Cupertina izdvojila je 400 miliona američkih dolara. Ali akvizicija nije dovršena sve do sada jer se čekalo na službeno odobrenje antitrustovskih regulatora Evropske unije (Shazam je pokrenut u Velikoj Britaniji).

Odobrenje je konačno stiglo ovog meseca te je sad Shazam i službeno u Apple-ovim rukama. Mnogi aktualni korisnici Shazam-a izrazili su zabrinutost što se tiče budućnosti same platforme pod Apple-ovim vodstvom.

Apple je povodom službenog okončanja preuzimanja Shazam-a umirio korisnike objavivši podatak kako Shazam namerava pretvoriti u aplikaciju bez reklama koja će biti dostupna kako za iOS tako i za Android uređaje.

Prema Apple-u, Shazam je u celom svetu preuzet preko 1 milijardu puta i svakoga se dana upotrebljava više 20 milijuna puta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.