Fortnite na Android-u igra 15 miliona igrača


Da je Fortnite mega popularan gaming naslov svedoči i prvi podatak o tome koliko to u svetu ima igrača koji Fortnite igraju na Androidu. U samo tri nedelje otkako je igra dostupna na toj platformi nakupilo se čak 15 miliona igrača.

U Prodavnici Play je domila zanimljivih igrica, a mobilni gaming kako telefoni postaju sve veći uzima sve više maha. Danas se već jako lepo može igrati i na Android-ima srednjeg cenovnog ranga, dok će oni koji traže besprekorno iskustvo bez štucanja i pregrejavanja posegnuti dublje u džep.

Premda se Epic, koji stoji iza igrice Fortnite, odlučio kockati i svoju igru za Android platformu ne plasirati kroz Play Prodavnicu, u prve tri nedelje otkako je igra dostupna za preuzimanje putem njihove stranice, Fortnite na Androidu širom sveta igra čak 15 miliona igrača, a 23 miliona je ušlo u program beta testiranja pa njih još 8 miliona čeka svoju priliku da skoči iz letećeg autobusa i sekirom napadne stablo, kuću ili komšiju.

Epic se u svojoj blog objavi osvrnuo i na trajno gorući program Android fragmentacije. Ističu kako su zapravo pozitivno iznenađeni jer čak 92% igrača Fortnite-a na Android-u na svojim uređajima ima Android Oreo ili noviju verziju OS-a. Kako bi svima omogućili prijatno iskustvo igranja Fortnite-a na Android-u pa i onima sa ne baš najjačim hardverom, implementirali su četiri profila detalja pa tako kad po prvi put pokrenete Fortnite na Android-u on sam odabere optimalan profil za vaš hardver. Pritom su u razvoju i optimizaciji blisko sarađivali sa inženjerima iz Samsing-a, Google-a, Razer-a, HiSilicon-a i drugih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.