Google Home Mini je najprodavaniji pametni zvučnik u drugom kvartalu


Strategy Analytics donosi sveže podatke koji se tiču stanja na tržištu pametnih zvučnika, ovaj put za drugi kvartal ove godine. U spomenutom kvartalu isporučeno je ukupno 11,7 miliona pametnih zvučnika.

Najpopularniji zvučnik u drugom kvartalu bio je Google Home Mini koji je prodat u 2,3 miliona primeraka (udeo od 20% na tržištu), dok se na drugom i trećem mestu nalaze Amazon-ovi aduti Echo Dot i Echo sa 2,4 odnosno 1,4 miliona prodatih primeraka. Četvrto i peto mesto zauzimaju Alibabin Tmail Genie i Google Home zvučnici sa 800 hiljada isporučenih primeraka, dok su svi ostali zvučnici isporučeni u 4,3 miliona primeraka.

Kako je vidljivo, Google i Amazon i dalje dominiraju tržištem pametnih zvučnika sa zajedničkim udelom od 38%, a iznenađenje je Apple čiji se HomePad zvučnici iz high-end segmenta uopšte i ne nalaze na listi pet najprodavanijih zvučnika, ali zato je Apple-ova zarada činila 16% celokupne zarade od ove vrste uređaja.

Proizvodi kompanije iz Cupertina dominiraju kategorijom najskupljih pametnih zvučnika (od 200 američkih dolara na više) sa udelom od 70% u isporukama zvučnika u tom segmentu.

U Strategy Analytics-u napominju kako tržište pametnih zvučnika u poslednjih 12 meseci beleži velik rast, a na tržištu se očekuje i nova konkurencija u vidu kompanija Bose i Samsung.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.