Hakovan British Airways, ukradeni podaci o karticama putnika


Tokom poslednje dve nedelje, nekad u razdoblju od 21. avgusta do 5. septembra, nepoznati napadači su hakovali internet stranice britanskog avioprevoznika British Airways. Hakeri su uspeli da pristupe privatnim podacima iz oko 380.000 platnih transakcija te došli u posed podataka o putnicima i njihovim kreditnim karticama, izvestili su iz BA.

Odmah po otkriću hakerskog napada izvestili su policiju i sve nadležne, a bezbednosna rupa ubrzo je popravljena pa stranica ove aviokompanije funkcioniše bez problema. Alex Cruz, CEO British Airways-a, izvinio se korisnicima koji su zahvaćeni ovim sofisticiranim malicioznim napadom i napomenuo kako ukradeni podaci ne uključuju detalje o putovanjima ili putnim ispravama putnika.

Sve korisnike čiji su podaci bili kompromitovani British Airways je obavestio. Kako se saznaje, reč je o onima koji su svoje aviokarte kupovali u navedenom dvonedeljnom razdoblju. Svi oni trebali bi odmah da kontaktiraju svoju banku ili izdavača kreditnih kartica kako bi onemogućili lopove u zloupotrebljavanju podataka. Daljnja je istraga u toku, a iz BA najavljuju i da će nadoknaditi štetu svim svojim klijentima.

Britanskom prevozniku ovo nije prvi put da ima posla sa hakerima, kao niti da ih u medije dovede priča o informacionom sistemu i problemima sa istim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.