IDC: Krajem godine tržište pametnih telefona ponovno raste


Prema novom istraživanju kompanije IDC, koje prenosi portal Digitimes, tržište pametnih telefona bi u drugoj polovini godine trebalo da zabeleži rast isporuka od 1,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ali, ako se posmatra cela godina, globalne isporuke bi trebale da zabeleže pad od 0,7% na 1,455 milijardi pametnih telefona, u odnosu na 1,465 milijardi pametnih telefona isporučenih prošle godine. U IDC-u za razdoblje od 2019. do 2022. godine predviđaju blagi jednocifreni rast isporuka pametnih telefona.

Pametni telefoni većih dijagonala (5,5-inčni i veći) sve će više dominirati celokupnim tržištem sa 941,6 milijuna isporučenih primeraka do kraja godine (udeo od 64,7%), dok je prošle godine isporučeno 623,2 miliona takvih pametnih telefona (tada udeo od 42,5%).

Takođe, tržištem sve više dominiraju pametni telefoni čiji format iznosi 17,5:9 ili je veći, dok su klasični pametni telefoni u 16:9 formatu sve manje zastupljeni.

Najveće svetsko tržište pametnih telefona, ono kinesko, ove će godine zabeležiti pad od 6,3% (najviše zbog slabih rezultata u prvoj polovini godine kada je zabeležen pad tržišta od 11%). U drugoj polovini godine očekuje se nešto bolja situacija te pad od 2%, dok 2019. godina donosi ponovni rast.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.