iOS 11 na 85% Apple-ovih mobilnih uređaja


Apple zadnjih meseci ne bio previše ažuran po pitanju objave podataka vezano uz zastupljenost iOS platforme. Podsetimo, zadnji podaci na njihovim službenim internet stranicama još do juče su datirali od 31. maja 2018. godine.

Ali, Apple se trgnuo i 3. septembra objavio najsvježije podatke u kojima stoji kako je iOS 11 zastupljen na 85% kompanijinih mobilnih uređaja. Razlog tomu je sigurno skori dolazak iOS-a 12 kojeg će Apple predstaviti 12. septembra, zajedno sa novim iPhone-ima i iPad-ima.

Naime, Apple po izlasku novih mobilnih uređaja i softvera voli promidžbe radi isticati kojom je brzinom najnovija verzija operativnog sistima prihvaćena od strane korisnika. Sada kada smo dobili konačni procenat mobilnih uređaja koje pogoni još uvek aktualni iOS 11, ujedno smo dobili i dobar temelj za buduća poređenja sa iOS-om 12.

Budući da je 85% uređaja na iOS-u 11, ostatak od 15% podelili su uređaji na kojima je se još uvek nalaze iOS 10 i stariji. Prema Apple-ovim podacima iOS 10 na svojim mobilnim uređajima koristi 10% korisnika. Starije verzije (iOS 9 i stariji) još uvek na životu drže 5% Apple-ovih iPhone-a i iPad-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.