Isporuke iPhone X-a dosegle brojku od 60 miliona primeraka


Analitička kuća Counterpoint donosi nove podatke koji se tiču prodaje još prošlogodišnjeg iPhone X-a. Prema Counterpoint-u, iPhone X je u proteklih deset meseci koliko se nalazi u prodaji isporučen u preko 60 miliona primeraka.

Counterpoint iPhone X upoređuje sa iPhone 6 modelom koji je u 60 miliona primeraka isporučen u prvih šest meseci svoje prodaje, a u desetom mesecu prodaje je već je isporučen u 90 miliona primeraka.

Pritom treba imati na umu da se taj model iPhonea prodavao po nižoj ceni u odnosu na iPhone X, stoga je Apple u deset meseci prodaje iPhone X-a ostvario prihode gotovo jednake onima ostvarenima u deset meseci prodaje iPhone 6 modela.

Takođe, Apple-ovi prihodi od iPhone X-a viši su od isporuka uređaja koje su u proteklih deset meseci samostalno zabeležile kompanije Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi. Apple iPhone X je najbolju prodaju zabeležio u SAD-u i Kini gde je isporučeno više od polovine svih iPhone-a.

Apple-ov iPhone X je u trećem kvartalu činio samo trećinu svih isporučenih iPhone-a, ali istovremeno je činio polovinu svih prihoda ostvarenih od iPhone uređaja tokom spomenutog razdoblja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.