Problem sa prijemom signala novog iPhone-a je zbog lošeg dizajna antene


Nakon što se određeni broj korisnika u SAD potužio na loš prijem signala u novom iPhone-u XS i XS Max, nezavisni stručnjaci počeli su da kopaju po dokumentima američkog FCC-a, kako bi saznali u čemu je problem. Tako su pojedini specijalizovani blogovi, a sada i izvesni radio inženjer Andrew Shepherd, iz FCC dokumentacije utvrdili da bi problem mogao ležati u loše dizajniranoj anteni.

Iako je pojačalo prilično moćno, Shepherd navodi da to ne pomaže anteni u prijemu signala. Apple je ovoga puta u iPhone ugradio četiri antene i pokrio najširi spektar LTE frekvencija, ali u kombinaciji sa jakim metalnim okvirom, signal se teško probija.

Shepherd navodi da je ovaj problem moguć u područijima slabije pokrivenosti, kako LTE, tako i WiFi signalom. Šematski prikaz antene iPhone-a XS, kojeg je dobio od FCC-a, uporedio je sa istim na Pixel-u XL 3 i Samsung-u Galaxy S9, nakon čega je utvrdio da je kod njih ovaj deo posla daleko bolje odrađen.

Delimični rešenje za ovaj problem navodno postoji u vidu prilagođavanja određenih podešavanja, ali kako će i na koji način Apple to izvesti, ostaje za videti.

S obzirom na izneseno, korisnici u područijima sa dobrom pokrivenošću signalom ne bi trebali da imaju problema, dok bi ih mogli iskusiti oni u ruralnim krajevima, tj. na većoj udaljenosti od baznih stanica, odnosno routera unutar kuće, zgrade ili stana.

Koliko je u svemu ovome istine i kako će se stvari po ovom pitanju odvijati u našim mrežama, saznaćemo kad nam uređaj stigne na test.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.