Proizvodnja Apple-ovog iPhone Xs Max-a košta oko 443 dolara


Portal TechInsights detaljno je iznutra analizirao novi Apple-ov pametni telefon iPhone Xs Max te dao svoju procenu što se tiče cene proizvodnje takvog uređaja.

Analizirana je verzija sa 256 GB interne memorije te je utvrđeno da proizvodnja ovog modela Apple košta oko 443 američkih dolara, što uključuje cene individualnih komponenti te sastavljanje samog telefona. Tržišna cena iPhone Xs Max-a sa 256 GB interne memorije je 1249 američkih dolara.

Najveći trošak što se tiče ovog modela predstavlja veliki 6,5-inčni ekran, koji je za Apple 80,5 američkih dolara skuplji u odnosu na prošlogodišnji 5,9-inčni ekran iPhone X-a. Neznatno povećanje cene uz dobijanje većeg ekrana je rezultat uspešnog smanjivanja određenih komponenti, posebno onih povezanih sa 3D Touch tehnologijom.

Veći deo spomenutog iznosa od 443 američka dolara čine i novi 7-nanometarski A12 čip, gigabitni LTE modem te baterija većeg kapaciteta (u porešenju s prošlogodišnjim iPhone X modelom). Novi iPhone Xs Max krasi i nešto otpornije kućište u odnosu na njegovog prethodnika te s njime i komplikovaniji proces proizvodnje što onda takođe doprinosi povećanju troškova proizvodnje.

Navode TechInsightsa o ceni proizvodnje od 443 američkih dolara naravno treba uzeti sa rezervom jer je reč o nagađanjima koji ne moraju predstavljati pravu cenu proizvodnje uređaja. U sam trošak nisu uračunate druge stavke kao što je na primer troškovi razvoja, istraživanja, logistike, transporta i oglašavanja koji su obično takođe deo cene pojedinih mobilnih uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.