Reklame prilagođene telefonima stižu na YouTube


Google radi na određenim modifikacijama koje se tiču oglašivačkog sadržaja koje se prikazuje na poznatom YouTube servisu.

Najvažnija novost tiče se oglašivačkog sadržaja koji se prikazuje na mobilnim uređajima, on će biti posebno prilagođen takvoj vrsti uređaja te će biti omogućen uspravan prikaz oglasa. Reč je o rešenju koje je već postoji na aplikacijama kao što su Snapchat i Instagram i omogućava puno iskorišćavanje ekrana modernih pametnih telefona.

Novi uspravni oglašivački sadržaj zauzimaće oko 75% ekrana mobilnih uređaja, dok se tapkanjem po ekranu oglašivački sadržaj proširuje na čitav ekran. Jedna od prvih tvrtki koja je testirala ovakav način oglašavanja je automobilska kuća Hyundai.

Osim ove novosti, planirano je i postavljanje oglašivačkog sadržaja i na pojedine delove početnog ekrana (kompanije mogu zakupiti prostor za personalizovane oglase).

Google priznaje da se radi o promenama što se tiče oglašavanja koje su kompanije sa kojima sarađuju već neko vreme tražile, posebno imajući na umu da se u 70% slučajeva sadržaj na YouTube-u konzumira putem mobilnih uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.