Sony predstavio PlayStation Classic


Krajem 2016. godine je Nintendo počeo da prodaje NES Classic Edition odnosno kod nas Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System, novu verziju svoje prve konzole koja je bila smanjena i koja je dolazila sa 30 predinstaliranih klasika koji su izašli za tu konzolu. Budući da se prodavala kao vruće kifle, Nintendo je odlučio istu stvar napraviti i za SNES koji se počeo prodavati krajem septembra prošle godine i imao još bolje rezultate.

Osim Nintenda, tom trendu se pridružila i SEGA najavom Mega Drive Mini, a sada smo dobili vest da se i Sony-ju sviđa reizdavanje konzola jer su službeno predstavili PlayStation Classic. Njihova verzija će biti dostupna od 3. decembra ove godine (24 godine nakon što je originalna konzola izašla) i prodavaće se po ceni od 100 evra.

PlayStation Classic će imati 20 igara, a Sony nije bio spreman da objavi ceo popis. Za sada se zna da će biti uključene sledeće igre: Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Wild Arms i Jumping Flash. Uz samu konzolu u pakovanju će se nalaziti i dva kontrolera uz HDMI i USB kabal, a prema procenama izdavača nova verzija konzole je 45 posto manja od originala.

Budući da danas započinje Tokyo Game Show, možda će Sony objaviti još koji naslov, a druga mogućnost je da će to ostaviti za svoju PlayStation Expereince konferenciju koja se obično održava početkom decembra. Do tada možete pogledati najavni video i proučiti službenu objavu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.