Stranice za skidanje videa sa YouTube-a su najveća pretnja za muzičku industriju


Internet stranice omogućavaju pretvaranje, odnosno konvertovanje, YouTube video sadržaja u MP3 datoteku, što se potom olako može koristiti na telefonima, računarima ili drugim uređajima.

Stranice za konvertovanje i skidanje YouTube sadržaja, prema pisanju The Independenta, privlače milione posetilaca, a procene kazuju da se u Velikoj Britaniji tim načinom najviše služe mladi od 16. do 24. godine.

Međutim, trećina starijih od tog životnog uzrasta takođe skida muziku sa Google platforme. Druge platforme, kao što su DailyMotion, SoundCloud i Vimeo, takođe su na udaru ilegalnih stranica za skidanje sadržaja, ali je YouTube daleko najtraženiji.

Organizacije koje predstavljaju kompanije muzičke industrije u SAD-u i Velikoj Britaniji započele su još 2016. godine pravnu bitku protiv takvih internet stranica, koje nazivaju piratskim, a prvi rezultati su već vidljivi.

Desetine sajtova koji nude slične usluge i dalje ostaju aktivni i lako su dostupni preko Google-a, čiji pretraživač pruža više od 100 miliona rezultata za pojam "YouTube MP3 converter". Na YouTube-u čak postoji video sadržaj koji objašnjava kako njihov sadržaj konvertovati u mp3 i preuzeti.

British Phonographic Industry (BPI) spada među one organizacije koje pokušavaju da obrišu ove ilegalne lokacije sa interneta i podstiču korišćenje legalnih muzičkih spotova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.