Twitter će predlagati korisnike koje bi trebali da prestanete da pratite na ovoj mreži?


Twitter konstantno eksperimentiše sa novitetima i testira potencijalne nove opcije sa kojima bi poboljšao iskustvo korišćenja ove društvene mreže i omogućio prikazivanje sadržaja koji će korisnicima biti što zanimljiviji i atraktivniji. Brojne su promene koje su tokom godina uveli – poput Facebook-a, tvitovi se više ne prikazuju hronološkim redom, dodat je deo sa najvažnijim objavama koje su korisnici propustili dok nisu koristili ovu mrežu, povećan je broj znakova itd., a jedna od opcija koju su nedavno testirali posebno je zanimljiva.

Naime, proteklih dana deo korisnika Twitte-ra primetio je kako im ova mreža, osim preporuka koje bi korisnike mogli pratiti, počela da preporučuje i koje bi korisnike mogli da prestanete da pratite. Reč je o neočekivanoj opciji jer, dok npr. iz Facebook-a uvek govore kako je njihov cilj povezivanje korisnika, Twitter korisnicima pomaže u prestanku praćenja osoba koje im, barem prema njihovom algoritmu, nisu zanimljive.

Na upite novinara iz ove su kompanije potvrdili testiranje ove opcije koja bi, smatraju u Twitter-u, trebala pomoći u stvaranju timelinea koji će im biti važan i na kojem će se prikazivati samo one informacije koje su im bitne.

Napominju kako je ovaj test bio dostupan jako malom broju korisnika te su želeli da vide hoće li ti korisnici zaista prestati da prate profile koje im je Twitter predložio te bi na temelju tih informacija u budućnosti ovu opciju mogli omogućiti svim korisnicima. Hoće li se to zaista dogoditi još nije poznato, kao što nije poznato hoće li Twitter ovu opciju ponovno testirati među većim brojem korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.