Uber ima novi logo


Bivši šef Ubera, kontroverzni Travis Kalanick, lično je učestvovao u dizajniranju logotipa Ubera koji je predstavljen u februaru 2016. godine. Tada je zajedno sa dizajnerskim timom svetu pokušao pojasniti neke "atome" i "bitove" od kojih je sačinjen ceo svet, pa tako i Uberov-a usluga, ali uzalud – baš nikome osim autorima ove kreacije tada nije bilo jasno šta bi nelogični i neprepoznatljivi oblici trebali da predstavljaju. Kasnije je vizualni identitet ponešto pojednostavljen, a da bi se to dogodilo Kalanick je trebao pre toga da ode iz kompanije.

Nova uprava već mesecima pokušava da popravi štetu, okrenuti kompaniju na put rasta i ostvarivanja dobiti, a očito su sa Kalanickovim nasleđem odlučili raskrstiti i simboličnim rebrandingom. Od sredine ove nedelje, naime, Uberove aplikacije imaju novi logotip koji označava određeni povratak korenima.



Prepoznatljivi beli natpis na crnoj podlozi vraćen je, s time da se sada umesto stilizovanog slova "U" na ikonama aplikacija nalazi natpis "Uber". Isti će, u istom fontu, krasiti i njihova vozila na tržištima gde ona tako moraju da budu označena.

Uz novi korporativni redizajn objavili su i vrlo detaljno pojašnjenje svih njegovih detalja i razloga za svaku pojedinu promenu, koja odražava njihov novi korporativni identitet. Kako bilo, od sada će Uberov-u aplikaciju po ikoni prepoznati i oni koji se njihovim uslugama prevoza ne koriste prečesto.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.