Android 9 Pie dominira na Pixel uređajima - čak 75%


Google je početkom avgusta pustio u opticaj službenu verziju najnovijeg Android-a – 9.0 Pie. Ali, do kraja septembra nije postigao kritičnih 0,1% udela na tržištu kako bi prema Google-ovim pravilima dospeo na distribucionu tablicu.

Tome su uveliko kumovali i proizvođači telefona i tableta koji i dalje nove uređaje stavljaju na tržište sa starijim verijama Android-a, najčešće sa Android-om 8.0 ili Android-om 8.1 (Oreo). Ali, u Pixel svetu situacija je bitno drugačija, tako barem tvrdi Rick Osterloh, viš potpredsednik za hardver u Google-u.

Prema njemu Android 9.0 Pie drži udeo veći od 75% kada su u pitanju uređaji koji nose Google-ov potpis. Osterloh nije naveo koliko je to tačno Pixel telefona u brojkama, ali da se zaključiti iz ranijih IDC-ovih izveštaja.

Naime, prema IDC-u Google je tokom 2016. godine prodao 1,95 miliona telefona te dodatnih 3,9 miliona tokom prošle 2017. godine, što bi ukupno bilo oko 5,85 miliona telefona. Trenutno nije poznato koliko je telefona Google prodao tokom ove godine, ali se svakako na gornju brojku može dodati još koji milion.

Kada se uporedi Osterlohova izjava o prihvaćenosti Android-a na Pixel uređajima sa prihvaćenošću iOS-a na Apple-ovim uređajima stiče se utisak da su Android i iOS tu negde. Ali, samo kada se broje Pixel uređaji, kada se u proračun uvrste i ostali proizvođači, Android je daleko iza iOS-a.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.