Android 9.0 Pie ni nakon dva meseca nije stigao do 0,1% udela


Google retko kad dva puta u jednom mesecu ažurira svoju distribuciionu tablicu u kojoj navodi koliko udela među Android uređajima imaju još uvek aktivne verzije Android-a. Ali, ovog puta je – najprije 12. septembra, a sada i 28. septembra i čini se da je za to imao dobar razlog.

Iako smo na prvu pomislili kako je na popis dospela najnovija verzija Android-a – Android 9.0 Pie, ubrzo smo uvideli da ipak nije. Dva meseca nakon službenog predstavljanja, Pie još uvek nije prikupio kritičnih 0,1% udela, što je glavni uslov da bi se našao na popisu. Ali, druga dva Android-a su u zadnjih petnaestak dana osetno povećala svoj udeo, što je očito podstaklo Google da se novim udelima pohvali i pre novog meseca.

Android Oreo, koji je još donedavno slovio za najnoviji Android u zadnjih je petnaestak dana povećao svoj udeo sa 14,6% na skoro 20%, tačnije na 19,2%. Zahvaljujući tome, Android Oreo uspeo je da zasedne na treće mesto lestvice, odmah iza Marshmallowa (21,6%) i dakako Nougata koji je sa 29,3% udela još uvek najzastupljeniji na aktivnim Android uređajima.

Ostale verzije su takođe izgubile poneki procenat, (osim Gingerbread-a i Ice Cream Sandwich-a koji i dalje pokreću 0,3% uređaja).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.