Chrome 70 donosi podršku za Picture in Picture mod na računare


Google redovno nadograđuje svoj internet browser Chrome novim mogućnostima. Jedna od takvih je i podrška za Picture in Picture mod na desktop računarima.

Ova opcija je nešto ranije zaživela na Android uređajima, a korisnicima desktop računara je stigla unutar beta verzije Chrome-a 69. Čini se kako je Google bio zadovoljan sa povratnim informacijama dobikenim od beta korisnika jer je Picture in Picture od sada i službeno dio Chrome browsera.

Da bi ga mogli koristiti najpre morate na svojim Mac, Windows i Linux računarima instalirati najnoviju verziju Chrome-a – 70.0.3538.67. Potom je potrebno pokrenuti neki od mnogobrojnih YouTube videa i odabrati opciju Picture in picture do koje se dolazi dvostrukim klikom na desnu tipku miša dok je pokazivač miša pozicioniran iznad videa.Potom će se video preseliti u spoljni, takozvani plutajući okvir kojeg je moguće proizvoljno premeštati po ekranu te mu proizvoljno menjati veličinu. Plutajući okvir nalazi se iznad svih ostalih kako bi korisnici mogli nesmetano da prate njegov sadržaj bez obzira na novo otvorene prozore.

Nažalost tab u kojem je ranije bio pokrenuo video mora i dalje da bude otvoren inače se i video u plutajućem okviru gasi. Takođe, videom u plutajućem okviru ne možete manipulisati, već samo pokrenuti i pauzirati, "premotavanje" napred-nazad nije podržano.

Detaljnije informacije o ostalim novostima koje donosi Chrome 70 možete saznati na Google-ovom službenom blogu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.