Da li konačno stižu telefoni sa preklopnim ekranima?


Svi koji nas redovno prate znaju da saga o savitljivim, preklopnim, fleksibilnim, rolovanim i sličnim ekranima traje jedno šest, sedam godina. Sama tehnologija savitljivih ekrana predstavljena je u to vreme, i kako se čini, u međuvremenu je dodatno usavršena, ali proizvođači na tržište još uvek ne izbacuju uređaje koji bi iskoristili prednosti te tehnologije.

Jasno je da roladu od telefona nećemo videti još dugo, budući da je za takav uređaj potrebno imati i savitljive komponente, prvenstveno bateriju, ali primena novih tehnologija trebala bi da omogući barem preklopne uređaje, i to takve koji bi kad se rasklope, ponudili dvostruko veću ekransku površinu, što bi rešilo mnoge ergonomske probleme današnjih prilično velikih telefona.

Koliko će proizvođači uspeti da izrade dovoljno kvalitetan preklopivi ekran, koji će se moći saviti i nekoliko hiljada puta, ostaje za videti, ali zadnjih nekoliko meseci spekulacije o takvim proizvodima sve su češće. Štaviše, čelnici nekih kompanija, kao npr. Huawei-ja, najavili su da će njihov uređaj s preklopnim zaslonom stići sljedeće godine i da će podržavati 5G mreže. Kada će se to točno dogoditi, teško je reći, ali ako u obzir uzmemo podatak koliko nas je Huawei tokom ove godine iznenadio, možda i neće trebati dugo čekati.



Iz LG-a u zadnje vreme nema novih signala po ovom pitanju, a ono što se u ovom trenutku čini prilično izvesnim je Samsung-ovo lansiranje telefona sa preklopnim ekranom već početkom 2019. godine. Prema mnogim glasinama, ali i najavama od strane same kompanije koje se mogu tako protumačiti, Samsung bi takav uređaj mogao predstaviti već u januaru, odnosno na CES-u u Las Vegasu.

Jesu li preklopivi ekrani nakon ovolikih godina sazreli za serijsku proizvodnju, odnosno komercijalizaciju, očito ćemo saznati uskoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.