Epic Games tuži poznatog YouTube-ra zbog prodaje cheatova za Fortnite


Varanje u igrama, posebno u multiplayeru, je stara priča sa kojom su se svi koji igraju online verovatno susreli nekoliko puta. Ova pošast nije zaobišla ni trenutno najpopularniji battle royale naslov Fortnite o čemu je već bilo reči i uprkos nekolicini prošlogodišnjih tužbi koje je Epic Games podigao protiv cheatera i redovno ih uklanja iz igre, zamenjuju ih "mlade snage" koje postaju sve bahatije.

Jedan od takvih je i YouTuber "Golden Modz" koji na svojem kanalu okuplja preko 1,7 miliona pretplatnika i javno promoviše varanje u igrama GTA V i Fortnite što redovno prikazuje u svojim videima. Epic Games-u njegovi potezi nisu prošli ispod radara i pravo je čudo da ranije nisu reagovali s obzirom da je reč o jednom od najgledanijih gaming kanala na YouTube-u. Kako god bilo, Epic Games je prošle nedelje na Saveznom sudu u Severnoj Karolini podigao tužbu protiv "Golden Modza", identifikovanog kao Brandon Lucas, te Coltona Contera znanog kao Exentric kao drugookrivljenog obzirom da dvojac u videima često igrao zajedno i sprdao se sa ekipom.

Optužuju ih za korišćenje neautorizovanog softvera za varanje koji menja izvorni programski kod Fortnite-a i time krši zakonom zaštićeni proizvod što su i javno promovisali. Još je gore što je "Golden Modz" prodavao taj softver putem trenutno nedostupnih stranica goldenmodz.com i gtagodz.com, te spomenute često spominjao u videima i stavljao linkove na njih. Spomenutim stranicama je upravljao Lucas direktno i na taj način nelegalno sticao bogatstvo na račun Epic Games-a i njihovih zaposlenih, navodi se u tužbi.



Excentric, kojem također preti kazna, se često nalazio u videima, te su njih dvoje udruživali snage u duos i squads modovima, te se zafrkavali kako njihov softver igračima daje magične moći koje su im davale prednost nad ostalima koji igraju pošteno. U jednom videu kojeg je Lucas objavio navodi: "Na kraju prenosa podeliću tromesečne magične moći za Fortnite. Definitivno nisu cheatovi - blink blink - to su magične moći, u redu".

Svi znamo da su cheatovi, naravno, ali ispada da Lucas ipak u sebi nosi deo magije. Naime, prošli mesec je objavio video pod nazivom "I am getting sued by fortnite…" i gotovo proročanski predvidio nadolazeću tužbu. U svoju obranu kaže kako se oseća diskriminisano od strane Epic-a jer on je "klinac koji uploaduje video zapise kao i hiljade drugih igrača koji stvaraju sadržaj o Fortnite-u", ali sumnjamo da će mu to na sudu proći kao dobro opravdanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.