Facebook: Hakeri su ukrali podatke 30 miliona korisnika


Hakeri su provalili u čak 30 miliona profila korisnika Facebook-a, potvrdili su u petak iz sedišta te društvene mreže.

Reč je o jednom od najgorih hakerskih napada u istoriji Facebook-a koji se dogodio pre dve nedelje.

Facebook je u petak objavio više detalja o napadu, pa su tako objasnili da su hakeri došli do ličnih informacija o korisnicima, poput lokacije, statusa veze, kontakt podataka, nedavnim pretraživanjima i tome slično.

Za oko 14 miliona korisnika, hakeri su dobili pristup podacima poput imena i kontakt podataka, pola, datuma rođenja, religijskih uverenja, mesta rođenja, boravišta, obrazovanja, lokacija na koje su se prijavili, stranice koje prate, uređaje s kojima su spojeni.

Svi korisnici, objavili su iz Facebook-a, mogu proveriti jesu li se našli na meti hakera na stranicama Facebook help centra.

Ceo slučaj istražuje i FBI, koji je upozorio kompaniju da ne otkriva ko bi mogao da bude potencijalni počinilac.

Čelništvo društvene mreže ranije je obavilo kako su pristupni podaci profila od oko 50 miliona korisnika "otkriveni" nakon što su hakeri dočepali pristupnih tokena preko kojih ljudi ostaju prijavljeni na svoje korisničke naloge duže vremensko razdoblje i ne moraju se svako malo logovati.

Facebook je resetovao svih 50 miliona naloga, kao i naloge dodatnih 40 miliona korisnika, "za svaki slučaj", a izloženi hakerskom napadu bili su svi korisnici koji su koristili funkciju View As, koja vam prikazuje kako vaš profil izgleda ljudima sa kojima niste povezani na mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.