Galaxy Book2 je Samsung-ov laptop temeljen na Snapdragon-u 850


Samsung je predstavio novi prenosni računar – Galaxy Book2. Ovde se ne radi o klasičnom laptopu temeljenom na Intel-ovim ili AMD-ovim procesorima, već o laptopu sa Qualcomm-ovim Snapdragon 850 čipom.

Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija, Galaxy Book2 zbog odvojive tastature spada u domen višefunkcionalnih uređaja. Osim što se može koristi kao klasičan laptop, prema potrebi može se koristiti i kao tablet.

Ekran je 12-inčni, ima Super AMOLED panel koji se odlikuje odnosom stranica 3:2 i visokom rezolucijom od 2.160 x 1.440 px. Ekran je osetljiv na dodir i osigurana je podrška za S-Pen.

Galaxy Book2 pokreće Snapdragon 850 koji se pak sastoji od osam ARM Kryo 385 jezgara od čega njih četiri rade na brzini od 2,96 GHz, a ostala četiri na 1,7 GHz. Zahvaljujući čipu, Galaxy Book2 ima i X20 LTE modem koji omogućava brzine do 1,2 Gbps i 150 Mbps prilikom preuzimanja i slanja podataka.



Što se radne i data memorije tiče Samsung se odlučio na konfiguraciju sa 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Za naknadnu nadogradnju data prostora Samsung je osigurao USB-C portove (2x) i čitač memorijskih kartica (microSD).

Za ljubitelje dobrog zvuka tu su stereo zvučnici sa AKG-ovim potpisom i podrškom za Dolby Atmos tehnologiju, a za nostalgičare tu je 3,5-milimetarski audio port. Iako je povećih dimenzija, laptop je dobio i dve kamere – zadnju od 8 MP te prednju od 5 MP.

Samsung u službenim materijalima nije objavio koliki je kapacitet baterije, ali koliko god da je na jednom punjenju Galaxy Book2 bi trebao omogućiti do 20 sati rada pod uslovom da koristite Windows 10 u S Modu.

Na tržište stiže 2. novembra po ceni od 999,99 USD, a moći će se nabaviti i putem Microsoft Store-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.