Google Photos od sada i sa funkcijom Live Albums


Bez dvoumice najpoznatiji i najpopularniji servis za skladištenje fotografija u oblak – Google Photos počeo je dobijati novu funkciju nazvanu Live Albums. Uz pomoć svemoguće veštačke inteligencije Google Photos tako će automatski kreirati i dopunjavati albume sa odabranim osobama i ljubimcima.

Ako još niste prigrlili mogućnosti koje vam nude Google Fotografije, evo vam još jednog razloga da to napokon i učinite. Naime, osim što vam ovaj besplatni Google-ov servis podržan na Android-ima i iOS-u u svojem oblaku skladišti neograničene količine (u HQ kvaliteti) vaših fotografija i videa pa oslobađa prostor na vašim uređajima, Google Fotografije nude i neke zaista zanimljive funkcije.

Google Fotografije povremeno će vas podsetiti na zaboravljeni dan ili događaj, a činjenica da nijedna fotografija ma koliko nevažna bila neće nestati u slučaju da se pokvati telefon ili memorijska kartica, čine za mene ovaj servis nezaobilaznim. Uz to izuzetno je lako pretraživati uspomene po licima, mestima, danima ili jednostavno objektima na fotografijama, koje Google-ov AI prepoznaje.

Pre neki dan pri predstavljanju novih Pixel-a 3, Google je najavio i novu funkciju Live Albums, a odnosi se na automatsko kreiranje i naknadno popunjavanje albuma sa osobama i kućnim ljubimcima. Dovoljno je da kreirate novi album i odaberete koje to osobe i kućne ljubimce u njemu želite videti, a AI će odraditi ostalo. Skladištenjem novih fotografija u Google Photos, AI će postojeće albume automatski dopunjavati.

Te albume naravno, onda možete deliti sa prijateljima i članovima porodice.

Google Photos Live Albums funkcija upravo kreće u opticaj, a ako vam se ne čeka, možete novu verziju Google Photos aplikacije preuzeti i sa Apk Mirror-a.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.