Google ulazi na tržište streaminga igara


I dok webom kruže glasine o novim konzolama iz Microsoft-a i Google-a, čiji bi primarni fokus navodno trebao da bude na streamingu igara, Google je odlučio da dolije ulje na vatru i predstavi Project Stream.

Naime, u pitanju je projekat koji korisnicima omogućava da unutar Chrome web browsera streamuju i igraju najnovije gaming blockbustere, bez da od njih zahteva korišćenje bilo kakvog dodatnog hardvera ili softvera.

Prva igra koje će biti dostupna korisnicima Project Streama će biti Assassin’s Creed Odyssey, a iz Google-a ističu kako je u pitanju tehnički test koji bi trebao rešiti neke od najvećih problema sa kojima se suočava streaming igara. Drugim rečima, u Googleu se nadaju da će rešiti problem kašnjenja signala i responzivnosti kontrola, koje igračima trebaju da nude feedback u roku od nekoliko milisekundi, pri čemu igra ne sme da izgubi na vizuelnom kvalitetu.

Project Stream će za sada biti dostupan isključivo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, koji uz to moraju imatu internet konekciju brzine od minimalno 25 megabita u sekundi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.