Hakovana kanadska kripto menjačnica MapleChange, pokradeni su im svi bitcoini


Iz malene kanadske menjačnice kritpovaluta MapleChange u nedelju poslepodne je objavljeno kako su "neki ljudi" uspeli da povuku sva sredstva koja su nalazila na njihovoj platformi. Ova menjačnica nije bila uporediva sa velikim igračima poput Coinbase-a, ali je ipak raspolagala milionskim iznosima. Prema prvim informacijama sa MapleChangea je nestalo 913 bitcoina u vrednosti od oko 5,5 miliona dolara.

Istraga je, kažu, u toku, ali "digitalnog zlata" nema na vidiku – pa su iz menjačnice brže-bolje izvestili svoje oštećene klijente kako nadoknadu izgubljenih sredstava ne trebaju očekivati ako su ih imali u bitcoinu ili litecoinu. Novčana sredstva sa korisničkih računa, kao i ponešto onih skladištenih u drugim altcoinima biće vraćena vlasnicima.



U kripto zajednici ovakav je potez odmah proglašen sumnjivim jer prilično podseća na "slom" Mt.Gox-a – tačnije rečeno, prevaru u kojoj su klijenti ostali bez svojih coina dok su ih se drugi domogli putem "hakovanja". Pod "drugi" mislimo na pokretače same menjačnice koji su odlučili pokrasti svoje korisnike, obavljajući tako "exit scam" shemu zatvaranja menjačnice zbog navodnog hakerskog napada.

Možda se nakon istrage sazna više o ovom, još jednom u nizu, slučajeva nestajanja imovine skladištene na računima kriptovaluta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Pa kad nisu navikli u belom svetu na ovakve šeme. Mi smo našeg Jezdu i Dafinu odavno preboleli i naučili važnu lekciju.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.